SPOTTING_FAKE_NEWS

Sustaining Development in Early School Education

Comenius Multilateral Project

”Rezultatele PISA din 2009 subliniază faptul că, în Europa, tinerii care dobândesc cunoștințe academice au capacitate redusă de a-și utiliza cunoștințele în viața reală, de a rezolva probleme de matematică, științe și lectură. Prin urmare, este esențial ca dezvoltarea competențelor-cheie cum ar fi competențe în matematică, științe și tehnologie, competențe civice, competențe de comunicare și competențe digitale pentru dezvoltarea durabilă să fie introdusă tinerilor care învață. Pentru a face acest lucru, profesorii au nevoie de mai multe resurse, diferite abordări metodologice și instrumente de predare.” (preluare de pe site-ul proiectului)

Plecând de la această premisă, am dat curs invitației lansate de Universitatea Valahia din Târgoviște de a participa la proiectul SUSTAIN-Sustaining Development in Early School Education.

Așadar, am acceptat provocarea de a lucra pe platforma proiectului, de a posta planuri de lecții, dar și de a implementa la clasă una din lecțiile propuse de  profesoara Gökce Hilal Göbekçin (Turcia).

Lecția ”Different Houses - Different Life Styles” (”Case diferite - Stiluri de viață diferite”) a fost o reușită. Deși activitatea era propusă pentru o clasă mai mare, elevii mei din clasa I s-au descurcat foarte bine. S-a lucrat pe grupe, fiecare grupă realizând practic o casă din materiale reciclabile.

Prezența activă a părinților invitați a fost extrem de benefică.

Unul din produsele realizate în timpul activității a fost selectat pentru a participa la expoziția internațională, ”WORLD CITIZENSHIP & DEMOCRACY” (SUSTAIN BIENNIAL), care s-a desfășurat la Kurtköy Doğa Koleji, Istanbul, în perioada 23-30 noiembrie 2013.

Participarea directă la această amplă manifestare a adus un plus de experiență carierei mele didactice.

Am putut cunoaște și înțelege o altă abordare a educației (școala gazdă este una privată), alte sisteme de învățământ (m-am putut bucura și de întâlnirea cu colegi din Italia, Bulgaria, Spania), am văzut copii lucrând într-o atmosferă de completă relaxare.

Mobilitati Individuale Comenius 

Profesor logoped Ciornei Floare a participat la cea de-a IV-a CONFERINTA Comenius -INSPIRE- “Inovații în serviciile de sprijin a cerințelor speciale de educație din scoală obișnuita în UE”, organizată în TALLINN- ESTONIA, 10-16 octombrie, 2009.

Profesor Matei Paulina a participat la cursul "Creating eLearning courses - hands-on tools and practical tips", organizat de Acrosslimits din Malta, decembrie 2009

Profesor Eugenia Șetreanu, consilier școlar, în perioada 23 - 29 mai 2009, a participat la un curs de formare, având tema: "Cultural awareness, diversity and integration - a sense of place". Cursul a fost organizat de AdventuraScotland, Aviemore - Scotland, United Kingdom

Profesor Safta Alina a participat la cursul "European Funded Projects to develop educational activities within schools and in the local community where schools are located", desfăşurat în perioada 15-10 martie 2010, organizat de "Think Europe Consulting" având  coordonatori pe Attilio Orecchio și  Alessandro Carbone.

În perioada 03-08.07.2011, profesor Oana Loredana, a participat la cursul  ”Teaching and learning strategies using games and drama activities”(„Strategii de predare și învățare prin joc și tehnici ale artei teatrale”) în Madrid.

Profesor Davidoiu Ioana Simona a participat la cursul "EU-MAGIC Effective Use of Modern Techonology And Games In Classrooms (a pedagogic course for all teachers)", desfășurat în perioada 1-7 iulie 2013 în Istanbul, Turcia.