Etwinning

eTwinning în Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu

PROIECTE DE SUCCES-EUROPEAN QUALITY LABEL

Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu  se numără din nou printre Școlile eTwinning, din anul școlar 2021-2022.

Cadrele didactice din școală au desfășurat numeroase proiecte, unele au obținut certificatul de calitate european, ceea ce dovedește activitatea variată.

Proiectele care au obținut premiile de calitate europeană în perioada 2018- 2020 au fost: Planeta fericirii, coordonator prof. Safta Alina și Periodicity in our life, membru proiect, coordonator în școală prof. Safta Alina.

În această perioadă, cadrele didactice din Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu au desfășurat proiecte eTwinning și au participat la evenimente eTwinning, printre acestea se numără: Safta Alina, Raluca Moroșanu, Nicoleta Doamna, Cătălina Catalina, Stoian Alina Roxana, Stoian Alina Ionela.

Domnul Necșoiu Paul Gabriel a diseminat activitatea proiectelor pe platforma școlii dedicată proiectelor.

Elevii implicați și-au îmbunătățit competențele lingvistice,  digitale, competențele de lucru în echipă, cooperare și colaborare. În  cele două proiecte eTwinning care au obținut certificatul de calitate, au fost implicați și elevi cu nevoi speciale, coordonați de prof. Alina Safta. 

De aceea, aceste proiecte aduc un plus de valoare, față de alte proiecte.

Acest aspect evidențiază o calitate a proiectelor eTwinning: se adresează tuturor elevilor.

Mulțumim elevilor, cadrelor didactice implicate!

Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu este din nou Școala eTwinning!

Proiectul eTwinning My name is leader- 2021 -2022 este un proiect eTwinning care se remarcă prin creativitate în abordarea conținuturilor din curriculum, prin utilizarea Web 2.0, dar și prin promovarea valorilor europene.

Prof. Safta Alina este membru în proiect și a implicat elevi din clasa a VII-a B.

Este un proiect care poate fi considerat bună- practică deoarece abordează creativ subiecte variate și de un interes major pentru formarea personalităţii elevilor.

Proiectul își propune să dezvolte competențele necesare secolului XXI.

Elevii vor dezvolta abilități, competențe manageriale, vor învăța să gestioneze problemele din viața de zi cu zi, vor dezvolta competențele de comunicare,colaborare, cooperare, empatie și rezolvare de probleme. Elevii vor învăța să rezolve problemele din domenii diverse- prin studii de caz, de importanță majoră din: sport, familie, școală, media, companii, cele de la nivelul clasei, tării.

Toate activitățile sunt integrate în curriculum, ceea ce aduce un plus de valoare.

Elevii își asumă roluri și se implică în activitățile proiectului. 

Urmăriți activitățile noastre pe Facebook, Twitter, YouTube, Instagram 

My name is leader

Spotting fake news

Proiectul eTwinning- Spotting fake news este coordonat de profesor Safta Alina și se derulează în perioada 2021- 2022 . În toată lumea se știe că știrile false pot influența opinia publică. Ne punem întrebarea cum am putea opri răspândirea știrilor false. De aceea, acest proiect propune o dezbatere vie, internațională pe această temă, raportându-se la domenii variate. 

Elevii dezvoltă gândirea critică, propun soluții și răspund la întrebări precum: care sunt consecințele răspândirii știrilor false? Cum putem opri răspândirea unor știri false?...Cum ne putem proteja în mediul online? Ce reguli trebuie să aplicăm? ...

Sunt implicați în proiect elevi din mai multe țări și se dorește o analiză obiectivă a știrilor care circulă în zilele noastre.

Elevii sunt implicați activ în activitățile proiectului, sunt dezbătute  anumite subiecte și teme de o importanță majoră. Au realizat postere, afișe, colaje ...prin care să se promoveze regulile utilizării responsabile ale internetului și mijloacele mass-media. 

S-au realizat prezentări ale unor mituri, au fost create povești de la anumite subiecte, au lucrat în echipe naționale și internaționale creând: calendare, prezentări,  jocuri și un ziar al elevilor. 

Prin acest proiect se dorește formarea unor cetățeni activi.

Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Școală eTwinning până în anul 2021, a fost implicată în peste 105 proiecte eTwinning. Profesorii au participat la peste 400 de evenimente internaționale, au creat 9 evenimente în care au diseminat informații despre proiectele derulate.

Printre proiectele derulate, câteva au obținut certificatul de calitate și European Quality Label, ceea ce demonstrează activitatea bogată și de calitate din cadrul proiectelor derulate.

PROIECTUL eTWINNING ,,Planeta Fericirii ”a obținut certificatul de calitate și European Quality Label, în anul 2019. Acest proiect a fost coordonat de profesor Alina Safta, ambasador eTwinning. Elevii implicați în proiect au primit și ei certificatul de calitate.

Detalii despre proiectul eTWINNING ,,Planeta Fericirii ” :

OBIECTIVELE proiectului:

Reguli on-line

Utilizarea mijloacelor moderne - computer, telefon, internet în cadrul orelor aplicative, orele on-line, activităților din cadrul proiectelor tematice, on-line...sub supravegherea profesorilor.

Pentru proiecte , se ține cont de regulile comportamentului adecvat pe pagina proiectului de exemplu -eTwinning. etc